VAKKUNDIG ONDERHOUD

VERTROUWDE SERVICE

BANDEN

 

AUTOBANDEN

 

Autoservice Rooijackers levert A-merk autobanden in alle soorten en maten. Of het nu om zomerbanden, winterbanden of all-season banden gaat. Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid. De banden dragen niet alleen het gewicht van de auto en inzittenden, maar zijn ook van belang bij het optrekken, remmen en bochten maken. Goede banden zorgen voor een goede grip op de weg. Ze zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Daarom adviseert ASR banden van hoge kwaliteit.

 

BANDENMERKEN

 

Onder andere de volgende merken zijn leverbaar:

Michelin, Continental, Dunlop, Goodyear, Yokohama, Bridgestone, Uniroyal, Vredestein, Kleber, Pirelli, Nokian, Hankook, Kumho.

 

 

 

Voor de kleinere portemonnee kan Autoservice Rooijackers goedkopere alternatieven leveren: de exclusieve merken Maxxis en Barum.

Deze budgetbanden hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

 

WINTERBANDEN

 

Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersoort dan een zomerband en bedoeld voor rijden bij lagere temperaturen (onder 7°C). Het profiel van een winterband heeft zogenaamde lamellen waardoor het beter ingrijpt op de ondergrond. Het profiel is aangepast aan het afvoeren van grote hoeveelheden sneeuw en water. Ze bieden langer grip op zowel natte, bevroren als besneeuwde wegen. De winterband zorgt voor een betere wegligging met meer rijcomfort.

 

ZOMERBANDEN

 

De benaming zomerbanden wordt gebruikt door bandenfabrikanten om een duidelijk onderscheid te maken met winterbanden. Zomerbanden kunnen daarom ook omschreven worden als de ‘reguliere autobanden’.

De rubbersamenstelling van zomerbanden is stevig en hard. Hierdoor functioneren zomerbanden prima in de warmere zomermaanden.

Zomerbanden bieden (dankzij hun speciale rubbersamenstelling en profiel) ten opzichte van winterbanden of all-season banden in de zomer de beste grip op het wegdek en dus veiligheid.

 

ALL-SEASON BANDEN

– 4 SEIZOENENBANDEN


All-season banden oftewel 4 seizoenenbanden zijn een prima middenweg. Deze leveren goede en veilige autoband prestaties onder alle weersomstandigheden. De banden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden als winterbanden, maar hebben niet dezelfde eigenschappen als een zomerband of winterband.

 

 

 

OVERIGE BANDEN

 

Naast autobanden kan Autoservice Rooijackers ook andere banden leveren zoals bijvoorbeeld banden voor een zitmaaier, tuintractor of vrachtwagen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

BANDENSPANNING

 

Autoservice Rooijackers raadt u aan zelf uw bandenspanning goed in de gaten te houden en regelmatig te controleren. De juiste bandenspanning is essentieel voor een optimaal weggedrag van uw auto, maar is ook van belang voor betere grip op de weg en een laag brandstofverbruik. Het zorgt voor een kortere remweg, lagere bandenslijtage en bovenal uw veiligheid.

 

BANDENPROFIEL

 

Nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van 8 millimeter. De profieldiepte van nieuwe winterbanden is 9 millimeter. Het wettelijk minimum van de profieldiepte van een band is vastgesteld op 1,6 millimeter. Het advies is om de banden te verwisselen bij 2,5 millimeter. Bij winterbanden is dit 4 millimeter, omdat het profiel van de winterband zeer belangrijk is. ASR kan u adviseren wanneer u nieuwe banden moet aanschaffen.

 

 

 

NAAST REGULIER ONDERHOUD IS ASR GESPECIALISEERD IN:

  • NIEUWE BANDEN
  • NIEUWE VELGEN
  • BANDEN SERVICE

 

  • UITLIJNEN
  • REPARATIE LICHTMETALEN VELGEN
  • BALANCEREN

 

Autoservice Rooijackers

Vlierdensedijk 51

5705 CK  Helmond

0492 - 57 48 88

info@velgreparatie.nl

 

Privacy policy